Onlangs belde ik een offerte na. Om precies te zijn was het de derde keer dat ik belde. Geen probleem, de opzichter van het bouwproject dat ik graag wilde fotograferen was een aardige vent en dat ik drie keer bel is eerder regel dan uitzondering.

“Ik heb de offerte gezien en we hebben een vaste fotograaf, maar jouw prijs is goed en ik leg hem vanmiddag voor”, klonk het door de telefoon. Tevreden en hoopvol gestemd legde ik de telefoon weer neer. Afwachten tot de beloofde e-mail waarin het uiteindelijke oordeel zou staan!

Dat beloofde e-mailtje kwam een dag later. Er stond in: “Goedemiddag. Ik heb overleg gehad, we zullen geen gebruik maken van deze aanbieding.” Dat was balen, vooral omdat het er eerder goed uitzag. Ik meende in het (nogal korte…) mailtje ook te lezen dat er meer aan de hand was en wilde daarom nog graag weten waaraan het lag dat mijn aanbod werd afgewezen? Dan kan ik daar tenslotte een volgende keer wellicht extra aandacht aan besteden, was mijn idee. Maar het antwoord op die vraag stemde me niet tevreden, of hoopvol!

“Er worden door diverse partijen foto’s gemaakt van dit pand, welke aan ons beschikbaar gesteld worden. Nu zijn dat niet allemaal professionele fotograven, maar de kosten zoals u ons aanbied is niet lonend voor onze doeleinden.” Nog afgezien van de kromme zin (ieder z’n vak, ik kan alleen maar kromme muren metselen!) rezen me daarvan de haren ten berge! In deze denkwijze gaat een aantal essentiële zaken ernstig fout!

 

Ten eerste ging het hier om een gebouw waarvan ook de opzichter in een telefoongesprek al had aangegeven nog nooit zoiets te hebben gebouwd. Het gebouw staat aan de rand van een bos en heeft een dak dat begraasd wordt door schapen, het heeft een houten uitkijktoren, een gevel met veel hout in bijzondere patronen, buitenwanden die gedeeltelijk door damwand worden geflankeerd en meer unieke kenmerken.
Zo’n gebouw wil je toch professioneel gefotografeerd hebben, voor allerhande redenen? Promotie op het internet, in folders, in toekomstige bid-books, op beursstands, noem maar op!

Ten tweede kun je van niet-professionele gelegenheidsfotografen die even wat foto’s maken niets vragen als het gaat om technische kwaliteitseisen aan de foto’s, waardoor je een aantal van bovenstaande mogelijkheden meteen af kunt strepen: dat gaat niet lukken met foto’s van een compact-cameraatje of (God verhoede het) een smart phone! Ook niet met JPEG’s in lage resolutie, gemaakt met een 'echte' camera. Zoiets moet geschoten in RAW!

Ten derde zullen bij foto’s van verschillende fotografen later de gebruikte kleurruimtes zéker verschillen, en als het al mogelijk is om eventuele JPEG’s te corrigeren zal het een heidens karwei zijn om het goed te krijgen.

Ten vierde is ook aan de inhoud geen kwaliteitseis te verbinden: staan op de gratis foto’s de muren recht? De ramen recht? Lijkt het gebouw ‘achterover te vallen’? Dat achterover vallen is een euvel dat vaak optreedt wanneer de camera naar boven wordt gekanteld om ook de top van een gebouw erop te krijgen. Zijn de ruimtes opgeruimd? Stralen de foto’s überhaupt de boodschap uit die je als bouwbedrijf zou willen zenden met je foto’s? Het gaat hier om de fotografische boodschap van ‘kwaliteitswerk vs rommelwerk’ en dat verschil kan essentieel zijn voor het winnen van een toekomstige opdrachtgever!

Ten vijfde zijn de bestanden ongetwijfeld voorgoed verloren wanneer er bij de aannemer iets mee gebeurt, want de hobby-fotografen zullen de foto’s niet bewaren, waarom zouden ze?

 

 

Ik stuurde een mailtje waarin ik bovenstaande risico’s benoemde en kort toelichtte. Als vriendelijke service, want een eenmaal genomen besluit wordt wellicht herzien maar dat wordt zelden toegegeven dus míjn opdracht zou het toch niet meer worden. Het mailtje met adviezen bleef onbeantwoord.


In dit specifieke geval zullen de ‘fotografen’ om uiteenlopende redenen in het gebouw zijn geweest en hebben ze het foto’s maken er even bij gedaan.
Wanneer bedrijven echter een hobbyfotograaf op lokatie aan het werk vragen houd ik altijd mijn hart vast. Het gaat vast tientallen keren goed, maar bij een ongeluk van welke soort dan ook waaraan de verzekering te pas komt, gaat het meteen heel fout. Omdat de hobbyfotograaf geen zakelijke aansprakelijkheidsverzekering heeft en de opdrachtgever soms flink in de problemen kan komen wanneer aan de verzekering moet worden uitgelegd wat er exact is gebeurd. Iets dergelijks begint al bij de bekende omgestoten vaas maar bij forse schade (omgevallen statief maakt forse deuk in geleaste bedrijfswagen) is het leed niet te overzien. Leg maar eens uit wat die privé-meneer met die foto-apparatuur in je garage aan het doen was, of probeer een paar honderd euro schade op hem persoonlijk te verhalen?


Al met al een flinke sloot redenen om fotografie door een professionele fotograaf te laten verzorgen:

  • Je kunt eisen stellen aan de kwaliteit, zowel technisch als inhoudelijk
  • Je kunt eisen stellen aan het gehele proces: hoe gedraagt de fotograaf zich in jouw bedrijf, wanneer is de deadline, waar ligt de aansprakelijkheid voor een gemiste deadline of ander onheil, etc.
  • Foto’s van goede kwaliteit zijn een investering die zich terugbetaalt: één opdracht binnenhalen omdat je goed kunt laten zien wat jouw bedrijf doet, en de kosten zijn er dik uit. Daarentegen, voor één gemiste opdracht door slechte foto's had je wellicht wel tien fotografen in kunnen huren…
  • Een professional heeft gewoon een KvK-nummer, een BTW-factuur, een aansprakelijkheidsverzekering, een belang om de klus goed te klaren, om op tijd te leveren, noem maar op. Een hobbyfotograaf aan de andere kant heeft een aantal van deze zaken zéker niet, en van een aantal kun je hooguit hopen dat je ze krijgt.

 

Ondernemen is risico lopen, maar méér risico dan strikt noodzakelijk is ronduit onverstandig, niet dan? Een professionele fotograaf binnenhalen is verminderen van je ondernemersrisico.

 

UPDATE:

Inmiddels werd ik getipt dat er wel degelijk een professionele fotograaf door het gebouw is geweest. Lijkt erop dat mijn tips niet aan dovemansoren gericht zijn geweest, maar dat het bouwbedrijf dit niet heeft willen toegeven. Geheel conform verwachting zullen we maar zeggen.

Ben ik hier gefrustreerd onder, was ook een vraag aan mij? Nee hoor, het leven is te kort om te mopperen en er zijn teveel leuke klanten en mooie opdrachten om me druk te maken om wat er níet lukte!